Overslaan naar inhoud
Ovum warmtepompen_luchtwarmtepompen_geothermische energie " Nieuws " Ontwikkelaar/ Projectleider voor embedded oplossingen (Linux, C++)

Ontwikkelaar/ Projectmanager voor embedded oplossingen (Linux, C++)

De toekomst is elektrisch! De toekomst is zeer efficiënte, moderne, duurzame verwarmingssystemen op basis van warmtepompen. Ovum zet hier nu al de standaard met de zuinigste en stilste warmtepomp die momenteel op de markt is en maakt een snelle groei door.

We gaan verder en bereiden onze volgende grote sprong voor.

Onze systemen worden steeds intelligenter. De focus ligt hier op ingebedde Linux-oplossingen, microcontrollers, connectiviteit en cloud-oplossingen, evenals de integratie van fotovoltaïsche energie en energiebeheer voor e-mobiliteit en batterijsystemen.

We breiden ons softwareteam uit en zijn op zoek naar jou als toegewijde en getalenteerde ontwikkelaar en/of projectmanager voor ons nieuwe platform. In deze afwisselende functie zul je je diepgaande kennis in de praktijk kunnen brengen door op Linux gebaseerde softwareoplossingen te ontwikkelen voor onze unieke producten. Je bent in staat om je technische en interpersoonlijke vaardigheden te demonstreren door een continue dialoog met interne en externe collega's en partners. Afhankelijk van het toepassingsgebied is kennis van C++, Linux, SQL, JavaScript, Azure of WebSphere Application Server (WAS) een pré.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Applicatieontwikkeling in C++, Linux voor een innovatief warmtepompplatform. Als ontwikkelaar/projectmanager werk je in een team aan de ontwikkeling van een nieuwe softwareoplossing voor een nieuwe generatie hardware voor onze warmtepompen.
 • Programmeer webapplicaties die rechtstreeks met onze producten communiceren. Efficiëntie en besparingen voor de klant visualiseren. Een serviceplatform voor ondersteuning ontwikkelen.
 • Teamwerk en agile ontwikkelingsmethoden: Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, ontwerpers en productmanagers en maakt deel uit van een agile ontwikkelteam. Ervaring met agile ontwikkelingsmethoden zoals Scrum is wenselijk om effectief in een team te kunnen werken en requirements te implementeren in iteratieve sprints.
 • Ontwerp en implementatie van IoT-functies: De mogelijkheid om het netwerken van onze warmtepompen met IoT-functies aan te sturen is een van de taken die op je wachten. Dit omvat de ontwikkeling van interfaces en protocollen om te communiceren met externe apparaten of cloudservices om slimme functies en bewaking op afstand mogelijk te maken.

Wat wij u bieden

 • Vertrouwde werksfeer (je werkt op tot de directie)
 • Bovengemiddeld salaris
 • Betaalde pauzes
 • Uitgebreide en gedetailleerde opleiding op alle relevante werkterreinen
 • Ontwikkel met ons mee en blijf nieuwe dingen leren via interne en externe trainingsmogelijkheden.
 • Een zekere baan in een voortdurend groeiende sector
 • Zelfstandig werk
 • Bedrijfsuitjes en feestjes (Hamburg, paintball, skidag, wokwedstrijd, ...)
 • Zekerheid van een stabiele Oostenrijkse onderneming
 • De kans om deel uit te maken van een belangrijk transformatieproces van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energieoplossingen.

 Wat we van je verwachten

 • Afgeronde technische opleiding of studie
 • Idealiter vele jaren ervaring in de softwaresector
 • Nauwkeurig, gestructureerd werk
 • Zelfstandig werk
 • Communicatief, teamspeler, georganiseerd
 • Teamspeler & actiebereidheid
 • behoorlijke kennis van het Duits

Wij bieden je een inspirerende werkomgeving waarin je je vaardigheden en kennis kunt gebruiken om innovatieve oplossingen voor warmtepompen en hun netwerken te ontwikkelen. Werk samen met ons aan producten die inspireren en in duizenden huishoudens worden geïnstalleerd. Als je geïnteresseerd bent om mee vorm te geven aan de toekomst van warmtepomptechnologie en het transformatieproces van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Daarnaast zijn we bij Ovum ook op zoek naar een Area Sales Manager voor Oost-Duitsland en een Technical Buyer (m/v/d).

Meer informatie over deze functies vind je onder de volgende links:

https://www.unterland.jobs/job/18125/gebietsverkaufsleiter-deutschland-ost/
https://www.unterland.jobs/job/5000/motivierter-technischer-eink%C3%A4ufer-m-w/

Cookie Toestemming met echte Cookie Banner