Naar de inhoud
Ovum Wärmepumpen_Luftwärmepumpen_Erdwärme » News » Ovum wird autark

Ovum wordt zelfvoorzienend

We zijn nu al een paar weken zelfvoorzienend met Ovum, maar wat betekent dat eigenlijk?

Zelfvoorzienend betekent in wezen van niemand afhankelijk zijn, d.w.z. onafhankelijk en zelfbepaald leven. Deze term wordt echter vaak gebruikt om te verwijzen naar onafhankelijke energievoorziening: zelf bepalen wat energie kost, waar het vandaan komt en hoe het wordt geproduceerd, en dat is precies wat wij doen met ons PV-systeem.

Een paar weken geleden hebben we ons PV-systeem in gebruik genomen en sindsdien verwarmen en koelen we ons kantoor, de productie, de testbank en het magazijn met 60 kW PV-elektriciteit. Om nog een stap verder te gaan, hebben we vier elektrische auto's aan ons wagenpark toegevoegd.

Onze systemen moeten natuurlijk even milieuvriendelijk zijn als ons kantoor en onze productie. Daarom worden onze warmtepompen aangedreven door hernieuwbare energiebronnen zoals geothermische energie of lucht en kunnen ze ook optimaal gebruik maken van PV-elektriciteit.

Samen met u willen wij werken aan een milieuvriendelijke toekomst.

Wilt u Ovum-partner worden of een van onze slimme systemen in uw eigen huis installeren? Neem nu contact met ons op voor meer vrijblijvende informatie.

Uw Ovum-team

Schrijf een commentaar

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Consent Management Platform door Real Cookie Banner