Naar de inhoud
Ovum Wärmepumpen_Luftwärmepumpen_Erdwärme » News » Warmwasser im Wohnbau – Einfacher geht’s nicht

Warm water in woongebouwen - eenvoudiger kan het niet

OVUM_Wärmepumpen_Kirchbichl_Tirol_Austria_OPW Einfamilienhaus

De energievoorziening van woongebouwen voor verwarming en warm water is grensverleggend. Weg van fossiele brandstoffen en naar hernieuwbare energiebronnen. Deze systeemverandering heeft nu eindelijk haar intrede gedaan in de woningbouw in het algemeen en in appartementsgebouwen in het bijzonder.

Op de weg weg van fossiele brandstoffen vormen warmtepompen een centraal element van de warmtevoorziening. De warmtepomp in het centrale verwarmingssysteem toont zijn sterke punten vooral in combinatie met lage-temperatuursystemen zoals vloerverwarming. Centrale verwarming van sanitair warm water kan echter niet efficiënt worden gewaarborgd in woongebouwen met meerdere verdiepingen, niet in de laatste plaats vanwege de wettelijke hygiënevoorschriften.

Conventionele centrale waterverwarming verbruikt bijna 50 % van de totale energiebehoefte van een woongebouw. Voor een holistisch energie-efficiënt gebouw moet daarom worden gekozen voor een nieuwe benadering van warmwaterverwarming.

Als marktleider op het gebied van efficiënte warmwatersystemen biedt Ovum de perfecte systeemoplossing voor appartementencomplexen.

Het "OPW"-systeem(Ovum passieve warmwaterbereiding) vertegenwoordigt een volledig nieuwe generatie van gedecentraliseerdewarmwater-warmtepompenvoor huishoudelijk gebruik. Het systeem werkt door middel van cascade-warmtepomptechnologie, ook wel retourwarmtepompen genoemd.

Onze eerste passieve warmwatersystemen werden al in 2012 in wooncomplexen geïnstalleerd en zijn sindsdien voortdurend verder ontwikkeld. Dankzij talrijke innovaties is de Ovum OPW vandaag niet alleen bijzonder efficiënt en zuinig, maar ook eenvoudig te plannen, te installeren en te bedienen.

Eind 2020 werd een nieuwe generatie passieve boilers, de Ovum-OPW, op de markt gebracht, die volledig nieuwe normen stelt.

De Ovum OPW in huis:

Een efficiënt systeem
De warmtepomp van de centrale verwarming werkt op een laag temperatuurniveau. Dit verhoogt niet alleen het rendement van de verwarmingswarmtepomp, maar verlengt ook de levensduur ervan. Bij de dimensionering hoeft geen rekening te worden gehouden met piekbelastingen voor waterverwarming. De OPW boiler staat in de flat. De geïntegreerde warmtepomp gebruikt de verwarmingsretour als warmtebron en bereidt het warme water voor. Met dit systeem wordt voldaan aan alle eisen van de hygiënenorm voor drinkwater.

De voordelen van de Ovum OPW in de woningbouw:

Uiterstruimtebesparend
De OPW boilers kunnen eenvoudig en ruimtebesparend in een bergruimte, een nis of zelfs in de badkamer worden geplaatst en worden aangesloten op de verdeler van de vloerverwarming. Ze onttrekken de lage-temperatuurwarmte van de vloerverwarming, gebruiken die als warmtebron voor de interne warmtepomp en bereiden het warme water efficiënt voor. Vanaf een kamerhoogte van ca. 248 cm (245) kan de OPW ook boven de wasmachine worden geplaatst.

80 % meer warm water
De ExtenWater technologie in de Ovum OPW zorgt ervoor dat er meer warm water beschikbaar is. Dit werd bereikt door een nieuw ontworpen opslagtank en een extra slimme sensor. De maximale schenkcapaciteit bedraagt meer dan 250 liter en zelfs meer dan 500 liter gedurende de dag. OPW boilers zijn daarom zelfs geschikt voor grote gezinnen.

De OPW zorgt altijd voor een maximale laadtoestand dankzij de gepatenteerde multi-sensor technologie. Dit betekent dat hij tot 80% meer warm water biedt en ook geschikt is voor grotere gezinnen.

Verbeterde isolatie
Dankzij een nieuwe schuimtechnologie (uiteraard CFK-vrij) wordt de Ovum-OPW gekenmerkt door bijzonder lage stilstandverliezen. Vooral in huishoudens met een laag warmwaterverbruik levert deze verbetering een belangrijke bijdrage tot het totale rendement.

Verbeterde installatiemogelijkheden
De nieuwe Ovum OPW is geoptimaliseerd op het gebied van onderhoud. Al het werk en ook de installatie kan nu van voren worden gedaan. Dit betekent dat de Ovum OPW dicht aan de zijkant kan worden geïnstalleerd en ook in een kast kan worden geplaatst.

Geïntegreerde AutoShut-functie
Een extra klep onderbreekt de verbinding met het verwarmingssysteem tijdens stilstand. Tijdens stilstand is er dus geen circulatie via de warmtepompboiler. Dit heeft het voordeel dat de watercirculatiehoeveelheden in het verwarmingssysteem kleiner worden en dat dus de leidingafmetingen en het ontwerp van de circulatiepomp in de technische ruimte kleiner kunnen zijn. Dit bespaart niet alleen kosten, maar verhoogt ook de efficiëntie.

Twee modi - gemakkelijker voor onze klanten
Onze klanten kunnen kiezen tussen twee modi. Hierdoor kan de waterverwarming gemakkelijk aan de vraag worden aangepast, wat het rendement ten goede komt.

Eenvoudige planning
Zelfs met grote systemen is planning kinderspel. Het verwarmingssysteem kan worden gepland als een zuiver verwarmingssysteem of ook als een systeem met droge koeling. De bereiding van warm water vindt plaats in de appartementen. Het OPW-systeem is perfect op elkaar afgestemd, van de warmtepomp tot de installatietoebehoren. U vindt alle belangrijke informatie en notities in onze Handleiding voor planning.

Eenvoudiger en sneller installeren
De hele installatietechniek rond de Ovum OPW is niet alleen goedkoper, maar ook veel sneller en gemakkelijker te installeren. Dit bespaart tijd en geld.

Gemakkelijker voor de operator en de klant
Om ervoor te zorgen dat er geen vragen onbeantwoord blijven, hebben klanten direct bij het product toegang tot verklarende video's. Dit bespaart tijd voor de planner, de installateur en de systeembeheerder. De OPW wordt geëxploiteerd met huishoudelijke elektriciteit. Facturering van warm water is derhalve niet nodig. De warmteafvoer van de vloerverwarming zorgt voor een aangenaam verkoelend effect in de zomer.

In de volgende video willen we de slimme functionaliteit van de Ovum OPW in detail uitleggen.

U heeft het huisvestingsproject, wij hebben de perfecte systeemoplossing!
Neem nu contact met ons op voor meer vrijblijvende informatie: www.ovum.at/kontakt

Wil je op de hoogte blijven? Volg onze sociale media kanalen:

Schrijf een commentaar

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Cookie Consent with Real Cookie Banner