Naar de inhoud
Ovum Wärmepumpen_Luftwärmepumpen_Erdwärme » News » Der Vorreiter in Sachen grüner Energie

De pionier in groene energie

IJsland wordt beschouwd als een pionier op het gebied van groene energie, aangezien het eilandland het grootste deel van zijn elektriciteits- en warmteproductie aan waterkracht en geothermische energie.

IJsland is vulkanisch actief en daarom wordt aardwarmte heel dicht bij het aardoppervlak gevonden en niet diep in de aardkorst zoals in andere gebieden van de wereld. In vele streken van IJsland warmt het grondwater op en stijgt het naar het aardoppervlak in de vorm van een hete bron of geiser. Een ongelooflijke 600-700 van deze thermale bronnen zijn verspreid over het hele land en worden al vele eeuwen gebruikt.

 

Tegenwoordig wordt het grootste deel van de bevolking van warm water voorzien door de waterleiding voor huishoudelijk gebruik. De geothermische energie van IJsland wordt echter niet alleen gebruikt voor verwarming, maar ook om elektriciteit op te wekken. Hier worden turbines aangedreven door stoom en vervolgens omgezet in elektriciteit.

 

IJslands warm water is niet alleen een zeer goedkope energiebron, maar ook een van de meest milieuvriendelijke die beschikbaar is. Geothermische energie is in IJsland zelfs zo goedkoop dat de trottoirs van Reykjavík worden verwarmd met thermische energie: een heel speciaal soort vloerverwarming.

 

IJsland maakt niet alleen gebruik van geothermische energie, maar wekt ook elektriciteit op uit waterkracht - een andere milieuvriendelijke en kosteneffectieve manier om energie te produceren. De ontelbare rivieren van het land bevatten een enorme hoeveelheid water die in waterkrachtcentrales kan worden gebruikt om elektriciteit op te wekken.

 

IJsland dekt meer dan 70 % van zijn energiebehoeften met elektriciteit van eigen land. Er wordt nauwelijks olie of steenkool gebruikt. Andere landen in de wereld kunnen hier een voorbeeld aan nemen.

 

Bij Ovum richten we ons ook op groene energie en willen we onze bijdrage leveren tegen klimaatverandering. Ontdek meer over onze efficiënte warmtepompen en overtuig uzelf.

 

Het is nooit te laat om kosten te besparen en iets voor het milieu te doen.

 

Uw Ovum-team

 

 

Schrijf een commentaar

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Consent Management Platform door Real Cookie Banner